Home Landelijke radio Tim Klijn: “Bij Radio 10 kan ik meer m’n ei kwijt”

Tim Klijn: “Bij Radio 10 kan ik meer m’n ei kwijt”

Tim Klijn start aankomende maandag met zijn ochtendshow op Radio 10. De dj maakte na 15 jaar onlangs de overstap van Radio 538 naar Radio 10. De 35-jarige Klijn vond zichzelf niet te oud voor Radio 538. “Ik had nog wel even meegekund”, zegt de dj. “Ik was immers zeker niet de oudste in de dagprogrammering.”

Na 15 jaar Radio 538 vond Klijn het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Toen Radio 10 met het aanbod van de ochtendshow kwam, ben ik er serieus over gaan nadenken.” Klijn maakte voor zichzelf de afweging en kwam tot de conclusie dat Radio 10 goed bij hem past. “De zender draait wat oudere muziek en daar houd ik heel erg van. 538 is echt een hitradio station. Een prachtige formule maar ik heb voor mezelf het idee dat ik nu meer mijn ei kwijt kan.”

De uitdaging voor Klijn ligt hem niet alleen in het presenteren van de ochtendshow, maar ook in het uitbouwen van het marktaandeel van Radio 10. “Het is nog een relatief kleine zender”, zegt de dj. “In de beginperiode van Radio 538 waren we ook heel erg bezig met het uitbouwen van het marktaandeel. Terugkijkend vond ik dat de leukste tijd bij 538.” De kleine organisatie van Radio 10 spreekt Klijn erg aan. “Radio 10 is een hele leuke zender met mensen die er echt voor willen gaan. Er zit zeker potentie in de formule die Radio 10 hanteert.”

De ochtendshow presenteren is voor Klijn een droom die uitkomt. “De ochtend is toch wel het mooiste tijdstip van de dag.” Deze week is Klijn nog druk bezig met de voorbereidingen van zijn ochtendshow. “Het wordt een vrolijk ochtendprogramma dat zorgt voor een glimlach op je gezicht. Met nieuws, het gesprek van de dag en veel muziek”, aldus Klijn.

Klijns ochtendshow heeft concurrentie. “Het wordt een pittige strijd”, zegt Klijn, wijzend op de goed beluisterde ochtendshows van bijvoorbeeld Radio 538 en 3FM. “Maar dat is alleen maar goed. Het geeft mij in ieder geval nog meer een uitdaging.”

‘Tim in de Morgen’ is vanaf maandag iedere werkdag tussen 6:00 en 9:00 uur te beluisteren op Radio 10.