Home Landelijke radio Tim de Wit wordt NOS-correspondent voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland

Tim de Wit wordt NOS-correspondent voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland

Tim de Wit wordt de nieuwe multimediale NOS-correspondent voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij neemt vanaf 1 februari 2015 het stokje over van Arjen van der Horst, die op zijn beurt verhuist naar Washington. Tim de Wit krijgt Londen als standplaats en gaat van hieruit verslag doen voor televisie, radio en NOS.nl.

Tim de Wit begon in 2007 als buitenlandredacteur bij de NOS. In 2009 verruilde hij standplaats Hilversum voor Zuid Afrika, waar hij bijna twee jaar als freelance-correspondent werkzaam was en onder meer verslag deed van het WK voetbal. In de zomer van 2011 verkaste hij naar Duitsland. Hier ging hij voor de NOS aan de slag bij ‘Bureau Berlijn’ als bureauredacteur en stand-in van NOS-correspondent Wouter Meijer.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws: "Tim is een uitstekende en talentvolle journalist en ook nog eens een jongen uit onze eigen ‘opleiding’. Na in Zuid-Afrika en Berlijn al ruime buitenlandervaring te hebben opgedaan is dit een logische volgende stap in zijn carrière. Het is daarom extra mooi dat de kans zich nu voordoet en hij kan doorschuiven naar deze zelfstandige post."

Vorig artikelDe Gouden Uren van Radio 2 stopt op 19 december
Volgend artikelRuud de Wild ruim twee maanden lang bedreigd