Home Landelijke radio Tilburgs college heeft voorkeur voor nieuwe lokale omroep

Tilburgs college heeft voorkeur voor nieuwe lokale omroep


Het college van Burgemeester en wethouders in Tilburg heeft een lichte voorkeur voor de nieuwe Stichting Lokale Mediainstelling Hart van Brabant. Begin volgend jaar wordt de licentie voor lokale omroep opnieuw uitgegeven. De gemeenteraad van Tilburg moet nu beslissen wat voor advies er naar het Commissariaat voor de Media gaat.

Naast Hart van Brabant is ook de huidige Lokale Omroep Tilburg Totaal (LOTT) in de race. Het college stelt in zijn voorstel aan de raad dat de LOTT heeft bewezen een geschikte kandidaat te zijn, maar de lichte voorkeur voor de concurrentie ‘vloeit voort uit het feit dat de mensen achter Hart van Brabant afgelopen zomer tijdens de kermis hebben bewezen zeer hoogwaardige radioprogramma’s te kunnen maken’. De nieuwe omroep komt voort uit medewerkers van de evenementenzender Kermis FM.

“We zijn blij met die voorkeur, maar de strijd is nog niet gestreden”, zegt voorzitter Martijn Planken van Hart van Brabant. “En onze plannen kosten geld. Het is belangrijk dat we dat ook krijgen om de kwaliteit te kunnen bieden die we voor ogen hebben.” De LOTT heeft de licentie nu bijna vijf jaar, maar er is slechts een keer per week een uur uitzending op televisie. Op de radio wordt er sinds kort slechts beperkt op de kabel uitgezonden. In de Tilburgse ether is het al vijf jaar stil.

LOTT-voorzitter Jan Meeuwsen stelt ‘niet verontrust, maar wel verbaasd te zijn’. “Wij hebben met weinig middelen toch radio en tv kunnen maken. In het beleidsplan hebben we onze ambities nog eens duidelijk uiteengezet. Hopelijk is dat voldoende voor de gemeenteraad om aan ons de voorkeur te geven.”

De toekenning van de omroepvergunning wordt op 11 januari in de commissie Economie van de gemeenteraad besproken.