Home Landelijke radio 3FM Serious Request: tussenstand zaterdag 244.668 euro

3FM Serious Request: tussenstand zaterdag 244.668 euro

Na een dag 3FM Serious Request is er 244.668 euro opgehaald. Dat is meer na vorig jaar toen er na de eerste dag 140.523 euro was opgehaald. Maar helemaal te vergelijken is dat niet, want de eerste tussenstand kwam vorig jaar na 10,5 uur. Nu is er al 24 uur verstreken.

De tussenstand is gebaseerd op het tot nu toe door 3FM geïncasseerde bedrag. Het bedrag verschilt dan ook van de tussenstand van Groningen Geeft, een project waarbij Groningse initiatieven gebundeld worden. Daar staat de teller al op ruim drie ton, maar dat zijn enkel toegezegde bredragen.

Gisteravond sloot prinses Máxima de drie 3FM-dj's Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Annemieke Schollaardt op in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. Tot en met donderdagavond wordt er geld ingezameld voor de bestrijding van Malaria.

Thomas Acda bleef een nachtje logeren, maar geslapen werd er nauwelijks. Hij hield de dj's gezelschap en samen met maatje Paul de Munnik speelden ze hun nieuwe single 'Eva' voor het publiek op de Grote Markt. Vanavond houdt Do de dj's gezelschap.

De Belgische formatie K's Choice bracht vanmiddag een bezoek aan het Glazen Huis. Op verzoek speelden zij hun grootste hit 'Not An Addict'. De band is nauw betrokken bij de actie. Hun singel 'When I Lay Beside You' is het anthem voor de Belgische equivalent van Serious Request, Music For Life.

Ook de cabaretiers van NURH (Niet Uit Het Raam) kwamen samen met theatercollega Bert Visscher langs in Groningen. Op een gigantische olifant betraden zij de Grote Markt. Na een bezoekje aan de dj's in het huis, gingen ze de zeepkist op en vermaakten het publiek.