Thomas van Groningen wint de RadioFreak Award voor Beste Verslaggever. De politiek verslaggever van BNR Nieuwsradio kreeg de meeste stemmen, nadat hij door zendermanagers genomineerd was voor de prijs. “Ongelooflijk. Ik vind het echt ongelooflijk. Wat cool”, reageert Thomas.

Naast Thomas waren ook Sebastiaan Timmerman en Arman Avsaroglu, beide van NPO Radio 1, genomineerd voor de prijs. “Ik ben wel een beetje verbaasd, een beetje bezwaard bijna, dat ik de prijs krijg”, zegt Thomas. “Maar ik ben er wel heel trots op.”

Overstap naar tv

Thomas maakte onlangs bekend de overstap te maken naar televisie: hij wordt politiek verslaggever voor Op1. “Ik laat de radio even achter me. Maar uit het oog is niet uit het hart. Ik wilde vroeger altijd bij de radio, dus dat is niet weg.”

We verrasten Thomas in Den Haag met de prijs:

18.000 stemmen

Dit jaar zijn er een recordaantal van ruim 18.000 stemmen uitgebracht voor de RadioFreak Awards. De prijzen worden uitgereikt in zes categorieën. Door te stemmen maakten bezoekers kans op een DAB+-radio van AlleKabels.nl of een RadioFreak-mok.

Bekijk de eerdere edities van de RadioFreak Awards:
RadioFreak Awards 2020
RadioFreak Awards 2019
RadioFreak Awards 2016
RadioFreak Awards 2015