Home Landelijke radio Theater van het Sentiment winnaar Gouden RadioRing

Theater van het Sentiment winnaar Gouden RadioRing

Het programma Theater van het Sentiment (KRO) van Radio 2 is winnaar geworden van de Gouden RadioRing 2007, de radio-publieksprijs. Presentatoren Stefan Stassen en Marc Stakenburg namen zojuist in Studio Desmet in Amsterdam de prijs in ontvangst uit de handen van oud-radio-presentator Willem van Kooten. “We zijn heel erg blij met de prijs. Ik vind het echt helemaal te gek”, aldus Stakenburg. Ook MiddenInDeNachtRick (Radio 538) en Giel! (Radio 3FM) waren genomineerd.

De uitslag was tot het laatste moment spannend. Vlak voor 14:00 uur, toen de stemming sloot, stond er ongeveer iedere minuut een ander programma op de eerste plaats.

Radio 2 heeft het Gouden Radio-Oortje voor beste radio-evenement gewonnen. De Top 2000 won het van 3FM Serious Request – Huise Op de Neude en Radio Tour de France (Radio 1). Het Radio-Oortje is onderdeel van de Gouden RadioRing. Oud-dj en radiodirecteur Erik de Zwart reikte de prijs uit. Radio 2-zendercoördinator Kees Toering was dolblij met de prijs. “Ik zat aan Ronnie Tober te denken. Die had een liedje vroeger: ‘In 1 woord geweldig.’ Alle makers van de Top 2000 en ik zelf zijn er ontzettend blij mee.”

De Zilveren Radioster voor radiovrouw van het jaar ging naar Claudia de Breij, ex-dj bij Radio 3FM. Jeanne Kooijmans (KRO, Radio 2) en Sophie Hillbrand (BNN, Radio 1) waren ook genomineerd. Oud 3FM-dj Fred Siebelink reikte de prijs uit. “Blijkbaar zorgt stoppen ervoor dat je kansen op een prijs enorm toenemen, dus ik denk eraan ook maar te zeggen dat ik met televisie stop”, zo zei Claudia. “Maar ik ben er ontzettend blij mee.”

Giel Beelen, dj bij Radio 3FM, won de Zilveren Radioster voor radioman van het jaar. Hij won van Edwin Evers (Radio 538) en Frits Spits (KRO). De prijs werd uitgereikt door Jan Steeman, zelf oud-chef van de Giel bij de AVRO. “Wie ik moet bedanken zijn de mensen die me op de radio hebben gelaten en natuurlijk mijn fucking luisteraars. Echt te gek”, aldus Giel Beelen.

Het publiek kon de laatste twee dagen stemmen wie de winnaars moesten worden. Een aantal prijzen lekten vlak voor de uitzending uit.

Edwin Evers, vorig jaar met zijn programma Evers Staat Op winnaar van de RadioRing, was ook aanwezig. “Ik denk dat de prijzen op de juiste plek zijn terecht gekomen”, aldus de dj van Radio 538.


Giel Beelen voor de uitreiking voor Studio Desmet