Home Landelijke radio ‘The Passion’ live op Radio 2, ook voor blinden en slechtzienden

‘The Passion’ live op Radio 2, ook voor blinden en slechtzienden

Stationsinformatie van NPO Radio 2

NPO Radio 2 zendt ook dit jaar weer ‘The Passion’ live uit. Het evenement, dat ieder jaar op Witte Donderdag plaatsvindt, wordt dit jaar in de Amsterdamse Bijlmer uitgevoerd. Wouter van der Goes presenteert morgen het programma rondom het muziekevenement. Dankzij een speciale aanpak van de Radio 2-dj is het evenement ook voor blinden en slechtzienden te volgen.

Met audiodescriptie kunnen blinden en slechtzienden dit jaar The Passion volgen via NPO Radio 2. Bij deze audiodescriptie beschrijft Wouter tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt. De Radio 2-dj heeft er de afgelopen dagen hard aan gewerkt om het audioscript zo compleet mogelijk te maken. “We vinden het belangrijk dat iedereen van het paasverhaal kennis kan nemen, en ook blinden en slechtzienden optimaal kunnen genieten van The Passion”, aldus Wouter.

Achtste keer

Vorig jaar al probeerde Radio 2 ‘The Passion’ te verslaan voor mensen die bijvoorbeeld in de auto zaten en dus geen beeld hadden. Dit jaar gaat de zender met een audiodescriptie een stap verder. “Dat is te gek en tegelijk heel spannend. Want alles is live, ik wil me niet verspreken. We zijn nu druk bezig om het audioscript zo compleet mogelijk te maken.

Het is de achtste keer dat het eeuwenoude paasverhaal wordt vertolkt. De live-uitzending met audiodescriptie is morgen vanaf 20.30 uur te horen op Radio 2.

Vorig artikelBNR krijgt award voor ‘meest innovatieve bedrijf’
Volgend artikelTalpa neemt persbureau ANP over