Home Landelijke radio Telegraaf Media Groep schrapt minimaal 425 banen

Telegraaf Media Groep schrapt minimaal 425 banen

De Telegraaf Media Groep (TMG) gaat minimaal 425 banen schrappen door het hele bedrijf. Het mediabedrijf is eigenaar van onder andere dagblad De Telegraaf, roddelblad Privé en enkele regionale bladen. TMG is ook voor 85 procent eigenaar van de Sky Radio Group (Sky Radio, Classic FM, Radio Veronica, TMF Radio). Of daar ook ontslagen vallen is onduidelijk.
Met de maatregelen wil het bedrijf zijn winstgevendheid vergroten.

Bij het bedrijf werken ongeveer 4200 mensen. TMG is in de eerste helft van dit jaar diep in de verliezen beland. Dit komt door een afwaardering van een belang in het Duitse mediaconcern ProSiebenSat1. Het nettoverlies is uitgekomen op 175,5 miljoen euro. Vorig jaar werd er nog een winst geboekt van 39,7 miljoen euro. Deze winst was echter te danken aan de verkoop van een belang in concurrent Wegener.

De netto-omzet van Sky Radio Group is met 24,2 miljoen euro iets lager dan in het eerste halfjaar 2007. De nettowinst steeg wel door lagere personeelskosten en door het afstoten van de verliesgevende activiteiten van Sky Radio Hessen eind 2007.