Home Landelijke radio John de Mol: Ruud de Wild zou salaris terug moeten geven

John de Mol: Ruud de Wild zou salaris terug moeten geven

John de Mol vindt de uitspraken die Ruud de Wild gedaan heeft in het maandblad Jackie ‘beledigende en zielige gebrabbel’. Ruud de Wild zei over het tv-programma Big Brother: "De makers van dat programma zijn net zo debiel als de mensen die in dat huis zitten." John de Mol reageert in de Telegraaf: "De vrijheid van meningsuiting in ons land is een groot goed. Maar de keerzijde is dat mensen straffeloos van alles en nog wat mogen roepen."

John heeft wel een voorstel aan Ruud, die hij ernstig inconsequent gedrag verwijt door een vorstelijk honorarium op te strijken voor de presentatie van een programma waar hij zich achteraf zo tegen afzet. John roept Ruud daarom op het door hem verdiende netto bedrag van 40.000 euro voor de presentatie van Big Brother in 2005, terug te storten naar Talpa. John de Mol zal het dan verdubbelen en overmaken aan de Stichting Kico in Veldhoven. Deze vrijwilligersorganisatie verzorgt vakanties en leuke weekenden voor Nederlandse kinderen die daar, bijvoorbeeld vanwege geldgebrek van hun ouders, anders niet aan toekomen.

De wilde noemde zijn werkgever Q-music een truttenzender. "Het is heel commercieel en zo", voegt hij eraan toe. Maar volgens de radiozender is het interview uit z’n verband gerukt. "Je moet het met een glimlach zien", stelt een woordvoerder. "Hij is niet zo blij met de weergave van het interview."
In SBS Shownieuws zei de hoofdredactrice dat het interview op tape staat en dat het letterlijk uitgetikt is.