Home Landelijke radio Tbs dreigt voor voormalig AVRO-diskjockey

Tbs dreigt voor voormalig AVRO-diskjockey

De voormalige AVRO-dj Romeo Altenberg hangt tbs boven het hoofd. Dat bleek bij de rechtbank in Utrecht, waar de 53-jarige man uit Amersfoort terecht moet staan op verdenking van het verkrachten van twee jongens en gemeenschap met vier minderjarige jongens.

Volgens officier van justitie Mieke Gruschke maakte Altenberg deel uit van een soort netwerk dat via chatrooms en websites contact legde met minderjarige jongens. In de woning van A. zouden de ontucht en de verkrachtingen hebben plaatsgehad. De voormalig diskjockey beroept zich op zijn zwijgrecht.

Volgens zijn advocate geeft hij wel toe dat er jongens vrijwillig in zijn woning zijn geweest. Hij ontkent dat er sprake is geweest van dwang of seks met minderjarigen. De advocate die achttien getuigen wilde horen, vertelde ook dat de dj bij de rechter-commissaris een verklaring wil afleggen. Zij vroeg de rechtbank hem vrij te laten uit voorarrest.

Officier Gruschke was daar fel tegen. Zij wees erop dat Altenberg eerder veroordeeld is voor soortgelijke feiten. De officier voegde eraan toe dat twee onderzoekers adviseren hem een voorwaardelijke tbs op te leggen. De rechtbank was het met de officier eens. De dj blijft achter de tralies tot de volgende zitting op 27 augustus. De officier hoopt dan ook vier medeverdachten voor de rechter te brengen.