Home Landelijke radio Talpa Radio blij met stijging luistercijfers

Talpa Radio blij met stijging luistercijfers

Talpa Radio, eigenaar van Noordzee FM en Radio 10 Gold, is blij met de stijging van de luistercijfers van haar stations. Het marktaandeel van beide zenders is volgens de luistercijfers, die vandaag door Intomart GFK zijn geplubiceerd, gestegen met 0,2 procent. Noordzee FM komt hiermee op 4,7 procent en Radio 10 Gold stijgt daarmee naar een marktaandeel van 5,0 procent.

Erik de Zwart, directeur Talpa Radio, laat in een persbericht weten: “Ik ben erg blij met wederom een stijging voor Noordzee FM. Net als vorige maand zitten we heel goed in de lift. Dit tezamen met een marktaandeel van 5 procent voor Radio 10 Gold geeft nogmaals aan dat we met beide stations een serieuze speler zijn in deze concurrerende radiomarkt.”

Enkele weken geleden sprak RadioFreak Erik de Zwart nog even over de luistercijfers tijdens RadioLive 2005. “Ik ben tevreden over de marktaandelen van onze stations, maar nog niet tevreden genoeg. Het wordt steeds drukker in het radiolandschap met maar liefst negen commerciële en vijf publieke, landelijke stations en nog veel regionale zenders en dat daardoor alle marktandelen wat zouden zakken wisten we vantevoren en dan is het knokken.”

Over Noordzee FM zegt Erik de Zwart verder nog: “Op de radio is het zapgedrag veel minder, dan bij bijvoorbeeld televisie. Dus is het voor nieuwe radiostations of station met een ander format moeilijker om luisteraars te overtuigen. Bij Noordzee hebben we lang moeten zoeken en we hebben nu ‘music & entertainment radio’ en dat is vernieuwend, dat werd nog niet geboden en we zien nu de voortekenen dat het best nog wat beter kan scoren dan het nu doet.”