Home Landelijke radio Talpa koopt rechten uitwedstrijden Oranje

Talpa koopt rechten uitwedstrijden Oranje

Talpa, de investeringsmaatschappij van John de Mol, heeft de rechten verworven van alle zes uitwedstrijden die het Nederlands elftal in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal van 2006 in Duitsland speelt.Het gaat om de kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië, Macedonië, Finland, Andorra, Roemenië en Armenië. Er zullen radioverslagen te horen zijn op Radio 10 Gold en ook op televisie zal Talpa de wedstrijden uitzenden via het kanaal van kinderzender Nickelodeon.

De Mol is blij met de verworven uitzendrechten. “Er zijn nog maar ruim twee weken te gaan tot de eerste uitwedstrijd. Het zag er naar uit dat geen van de traditionele gegadigden de uitzendrechten zou verwerven, waardoor de kans groot werd dat het Nederlandse publiek Oranje op 9 oktober niet te zien zou krijgen. Dat heeft ons gestimuleerd om in actie te komen,” aldus De Mol.

Talpa is op dit moment nog druk bezig om een team samen te stellen dat verantwoordelijk zal zijn voor de inhoud van de radio- en televisie-uitzendingen.