Home Landelijke radio T-mobile verbiedt 100%NL kleur magenta te gebruiken

T-mobile verbiedt 100%NL kleur magenta te gebruiken

T-Mobile wil als enig bedrijf het fel roze magenta kunnen gebruiken. Het heeft verschillende ondernemingen, waaronder 100%NL, gesommeerd de kleur niet meer te gebruiken. Er zijn berichten dat ook Slam!FM een brief zou hebben gekregen, maar dat klopt niet.

Programmadirecteur Herbert Visser van 100%NL zegt dat hij niet van plan is de kleur aan te passen. “Als je een soortgelijk bedrijf begint met een soortgelijk logo en soortgelijke kleuren dan kan ik me voorstellen dat een rechter zegt: dat mag niet. Maar wij zijn een compleet ander bedrijf dan T-mobile. Wij verkopen geen mobieltjes en zij hebben geen dj’s in dienst.”

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, heeft de kleur magenta laten registreren bij het Europees merkenbureau. Compello, een computerbedrijf in Zwolle dat dezelfde kleur voert, heeft een ook het verzoek gekregen de kleur niet meer te gebruiken.

Marijke Sinnema, marketing manager van Compello zegt in Trouw dat haar bedrijf de kleur ook heeft gedeponeerd bij het merkenbureau voor negentien landen. “We zijn in overleg met een advocaat om te kijken wat we moeten doen. We voelen ons overvallen door Deutsche Telekom en laten het er niet bij zitten.”

Vorig artikelQ-music en 538 ook in Westerscheldetunnel te ontvangen
Volgend artikelMiddagshow Radio 538: “Alle opties staan open”