Home Landelijke radio Stoelendans in de ochtend: Dit zijn de veranderingen

Stoelendans in de ochtend: Dit zijn de veranderingen

Na de zomervakantie wordt de maand september vaak gebruikt door radiozenders om wijzigingen door te voeren in de programmering. De veranderingen vinden dit jaar vooral plaats in de ochtend.

NPO Radio 2 veranderde deze zomer al de ochtendshow met Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Zij volgden Gerard Ekdom op. Gerard ging naar Radio 10 en begon daar vorige week al met zijn ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’. Sander de Heer ging een week eerder al van start op Sublime FM met de nieuwe ochtendshow.

Qmusic

Qmusic gooit vanaf morgen de programmering om. Joep Roelofsen, Kimberley Dekker en Stephan Bouwman verlaten de doordeweekse programmering en krijgen een weekendprogramma. Vanaf morgen maakt Mattie Valk de ochtendshow samen met Marieke Elsinga. Menno Barreveld schuift van de avond naar de dag tussen 10:00 en 13:00 uur en Wim van Helden is van 13:00 tot 16:00 uur te horen.

Domien Verschuuren neemt volgende maand de middagshow over op de zender. De avond is voor Igmar Felicia (19:00 – 21:00 uur) en Kai Merckx (21:00 – 00:00 uur).

NPO 3FM

Na het vertrek van Domien besloot NPO 3FM Sander Hoogendoorn de ochtendshow te geven. vanaf morgen maakt hij ‘Sanders Vriendenteam’. Jorien Renkema volgt Eva Koreman op tijdens de lunch, Eva gaat naar de avond met ‘3voor12 Radio’ tussen 21:00 en 00:00 uur. Frank Van der Lende is tussen 18:00 en 21:00 uur te horen.

Radio 538

Aan de eind van dit jaar stopt Edwin Evers met zijn ochtendshow op Radio 538. Dan neemt Frank Dane de plek in de ochtend over. Daarmee lijkt dan ook een einde te komen aan de stoelendans in de ochtend.