Home Landelijke radio Stijgers in luistercijfers februari-maart tevreden

Stijgers in luistercijfers februari-maart tevreden


De radiostations die stegen in martkaandeel in de laatste luistercijfers over februari en maart zijn daar blij mee. Radio Veronica steeg van 5,4 naar 5,8 procent. Het weekbereik steeg naar 1,7 miljoen verschillende luisteraars. Volgens de zender heeft 'De 80’s Top 880' tussen 24 en 29 maart flink geholpen bij het hogere marktaandeel.
 
“‘De 80’s Top 880’ is ieder jaar weer een succes", zegt Ab Trik, CEO van de Sky Radio Group, waar Radio Veronica onder valt. "Liefhebbers van de jaren ‘80 stemden ook dit jaar af op de lijst met de 880 beste platen ooit gemaakt. Mede dankzij deze lijst hebben we een mooie stijging in het marktaandeel laten zien"

Radio 538 is blij dat het weer marktleider is. "We zijn dolblij en apetrots! Het is fantastisch dat we zo snel al weer terug zijn op de eerste plek. En het is dubbel feest want Edwin Evers viert zijn achtste verjaardag bij Radio 538", zegt Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538.

De publieke regionale zenders scoorde net als de vorige periode 13,1 procent marktaandeel. Maar Omroep Reclame Nederland (ORN), de reclameverkoper van de omroepen, kijkt vooral naar de doelgroep 'boodschappers'. “Natuurlijk zijn wij als ORN zeer trots op onze positie bij de doelgroep boodschappers", zegt Clement Postmus, Directeur ORN. "ORN is zich bewust van het belang van de doelgroep boodschappers, zo hebben wij in het tweede kwartaal een speciale actie voor deze doelgroep, het ORN ShopAround pakket.”