Home Landelijke radio Steunzender Radio 4 in Wageningen gestolen

Steunzender Radio 4 in Wageningen gestolen

De steunzender van Radio 4 in Wageningen is afgelopen woensdag gestolen. Sinds vorig jaar september heeft de klassieke omroep de zender, die op dezelfde lokatie staat als de zender van de lokale omroep Dalux FM. Maar dieven zijn aan de haal gegaan met de steunzender.

Het apparaat, even groot als een cd-speler maar dan iets dikker met het merk Elettronika en type Mira, stond in een verzorgingshuis in Wageningen. Op klaarlichte dag is afgelopen woensdag met een koevoet de deur van het ketelhuis opengebroken, waar de zender stond. De dief, waarschijnlijk met kennis van zaken, is ongemerkt weggekomen. De zender van de lokale omroep, die ook in het ketelhuis stond, is niet meegenomen. De straatwaarde van de steunzender is 3.500 euro.

Even na middernacht werd de diefstal opgemerkt. De beheerder van de steunzender, KPN Broadcast Services, heeft direct een andere zender geplaatst, waardoor de ontvangst van Radio 4 weer op behoorlijk niveau is in omgeving Wageningen. Er is ook aangifte bij de politie gedaan.

Radio 4 heeft inmiddels een oproep op de eigen site staan voor mensen die iets weten over de diefstal of de steunzender hebben gezien.