Home Landelijke radio ‘Stenders & Van Inkel samen op Radio 555’

‘Stenders & Van Inkel samen op Radio 555’


538-programmaleider Niels Hoogland en 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaerts zijn bezig de programmering van Radio 555 in elkaar te zetten. De dj’s van de zeven deelnemende radiostations maken donderdag gezamelijk de uitzendingen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Er wordt in ieder geval een poging gedaan om Stenders & Van Inkel weer bij elkaar te krijgen. Zij maakten eerder op het publieke Radio Veronica een vrijdag-programma. “Het zou leuk zijn als we ze weer bij elkaar kunnen krijgen. En ik denk dat het ook wel gaat lukken”, aldus Mutsaers. Daarnaast worden de overige dj’s op dit moment gevraagd of ze mee willen doen.

Sander de Heer zal waarschijnlijk om 6:00 uur de aftrap geven voor Radio 555, vijf jaar geleden was hij aanwezig achter de schermen en dit jaar als dj. Erik de Zwart meldt op Twitter dat hij is gevraagd om met Ruud de Wild een programma van 12:00 en 14:00 uur te maken. Rob van Someren en Dennis Ruyer zouden de middag gaan doen.

Vanmiddag hebben 40 medewerkers van de zeven deelnemende radiostations gesproken over de invulling van Radio 555, waaronder de programmering. Er ligt na een basis en er wordt nu contact worden opgenomen met de betrokken diskjockeys. 

Voor de muziek zijn drie muziekredacteuren van de verschillende zenders bij elkaar gezet, die een mix zullen maken van de formats van de deelnemende stations. Angrybytes werkt aan de website van Radio 555, die woensdag online gaat. Jack Brown verzorgt de grafische vormgeving.

De dj’s van de zeven deelnemende radiostations maken gezamelijk de uitzendingen vanuit studio 24 in Hilversum om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De nieuwsredactie van NOS Headlines zal het nieuws verzorgen. Nieuwslezers van alle deelnemende zenders lezen het nieuws.

In totaal zenden zeven landelijke radiostations Radio 555 uit tussen 06:00 en 21:00 uur. 3FM, Q-music, Radio Veronica, Radio 538, Slam!FM, Radio 2 en Radio 10 Gold laten hiervoor hun eigen programmering vervallen. Radio Nederland Wereldomroep haakt ook aan tussen 07:00 en 19:00 uur.

Radio 555 werd in 2005 voor het eerst georganiseerd voor de slachtoffers van de tsunami en refereert aan giro 555. Sinds de aardbeving in Haïti afgelopen dinsdag gingen er geluiden op om met de radiozenders opnieuw de handen in één te slaan. Gisteren werd duidelijk dat Radio 555 definitief door gaat. De programmering van de uitzending in 2005 is hier terug te vinden.

Update dinsdag
Zojuist is op 3FM bekend gemaakt dat Giel Beelen samen met Edwin Evers tussen 08:00 – 10:00 een programma gaan maken voor Radio 555. Frits Spits en Coen Swijnenberg gaan samen aan de slag in de middag. Sander de Heer opent de uitzendingen samen met Menno de Boer. Vandaag wordt de gehele programmering bekend gemaakt.