Home Landelijke radio Stenders krijgt boete voor ludieke actie

Stenders krijgt boete voor ludieke actie

Het Commissariaat voor de Media heeft de VARA een boete van 5400 euro opgelegd voor een ludieke actie van 3FM-diskjockey Rob Stenders. De omroep heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De diskjockey belde begin dit jaar exploitanten van benzinestations of zij het zogenaamde kwartje van Kok van hun prijs wilden afhalen. Alleen het bedrijf Tango wilde meewerken aan het ochtendprogramma. Luisteraars van Stenders Vroeg konden een week lang tijdens de uitzending goedkoper tanken bij de filialen.

De diskjockey mag zich 5 september op een hoorzitting van het Commissariaat verdedigen. Zelf vindt Stenders niet dat hij in overtreding is. “Ik heb alle exploitanten gebeld en alle gesprekken integraal uitgezonden. Het was een vergelijkend warenonderzoek”, zegt hij.

Het Commissariaat legde de 37-jarige diskjockey twee maal eerder een boete op. Twee jaar geleden kreeg Stenders een boete van ruim 13.500 euro, omdat hij reclame had gemaakt voor zijn Stenders Vroeg-kalender. Aan de kalender, waarvan de opbrengst naar de kankerbestrijding ging, werkten tientallen bekende Nederlanders belangeloos mee. Eerder ontving hij een boete, omdat hij zijn luisteraars had opgeroepen platen te kopen van de Nederlandse band Nilsson.