Home Landelijke radio Stemming voor Gouden RadioRing van start

Stemming voor Gouden RadioRing van start

De AVRO start morgen met de stemming voor de Gouden RadioRing 2008. Deze publieksprijzen voor de radio zullen op 24 oktober worden uitgereikt in ‘Schiffers.fm’ op Radio 2. De prijs, die aansluit bij de Gouden Televizier-Ring, wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

In totaal worden er vier prijzen uitgereikt. De eerste is het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement van het seizoen 2007/2008. Verder zijn er de Zilveren Radio-Sterren worden uitgereikt aan de beste radiopresentatrice en –presentator. De hoofdprijs is de Gouden RadioRing die wordt uitgereikt aan het beste radioprogramma. In 2006 won ‘Evers Staat Op’ (Radio 538) deze prijs. Vorig jaar was dat ‘Theater van het Sentiment’ (Radio 2). Het Gouden Radio Oortje voor het beste radio-evenement werd vorig jaar gewonnen door Top 2000. Giel Beelen en Claudia de Breij werden verkozen tot de populairste radiopresentatoren en verdienden daarmee beiden de Zilveren RadioSter.

Stemmen kan via www.radioring.nl. De stemming sluit op 26 september. In de week erna worden de genomineerden voor alle vier de categorieën bekend gemaakt. Voor de Gouden RadioRing volgt dan nog een tweede stemmingsronde via SMS en een telefoonnummer. Die tweede ronde vindt plaats in de 24 uur voor de uitreiking.