Home Landelijke radio Provinciebestuurder wil subsidie Omroep Brabant stopzetten

Provinciebestuurder wil subsidie Omroep Brabant stopzetten

Als het aan CDA-provinciebestuurder Paul Rüpp ligt, geeft de provincie geen subsidie meer aan Omroep Brabant. Rüpp is op dit moment waarnemend portefeuillehouder cultuur. Op een discussiemiddag in de Verkadefabriek in Den Bosch over ‘De Toekomst van de regionale journalistiek’ zei hij gisteren dat hij vindt dat de Brabantse omroep teveel subsidie krijgt.

De regionale omroep Brabant krijgt jaarlijks 12 miljoen euro. "Dat is veel te veel. Daar zouden we wat mij betreft ook nog eens in het college over moeten discussiëren. Ik ben geen voorstander van subsidie aan krant of omroep", aldus Rüpp.

Tijdens de discussiemiddag, die was georganiseerd door het Brabants Dagblad, werd Rüpp de vraag gesteld wat voor hem meer waarde had, de regionale krant of een regionale zender. Daarop zei de bestuurder de krant vele malen belangrijker te vinden. Dit mede omdat hij "nooit naar Omroep Brabant televisie kijkt."

Rüpp werd in zijn opvattingen tegengesproken door cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers die juist vindt dat het de taak van de provincie is om een publieke regionale zender, maar ook een regionale krant, te behouden voor het Brabantse culturele domein. Rooyakkers werkt momenteel aan de ontwikkeling vamn een dergelijk plan voor de provincie Limburg.