Home Landelijke radio Stembus RadioRing gaan open: programma’s zetten krant, promotiebus en social media in

Stembus RadioRing gaan open: programma’s zetten krant, promotiebus en social media in

Vanmiddag om 12:30 uur gaan de stembussen voor de Gouden RadioRing open voor de finale van de radioprijs. Morgen wordt dan bekend of A State of trance, Echte Jannen of Rick in de Morgen de prijs wint.

De drie genomineerde radioprogramma's gaan vandaag ook aan de slag om stemmen te krijgen. Rick van Velthuysen maakt zijn programma vanmorgen vanaf de redactie van De Telegraaf en gaat na zijn programma met een promotiebus door het land om stemmen te ronselen.

In die krant zegt hij de nominatie te zien als een waardering. "Dit gaat om luisteraars die echt moeite doen om op jou te stemmen, dat zie ik als een extra waardering. Dan wil ik ook winnen, jawel!"

In De Telegraaf geeft Jan Roos van Echte Jannen aan dat ze multimediaal gaan om stemmen te krijgen. "We hebben een trouwe schare fans die midden in de nacht naar ons luistert. Het verbaast me niet dat ze ook trouw genoeg zijn om op ons te stemmen. Wij zijn multimediaal, zeer actief op social media en ik roep ook via PowNews mensen op om te stemmen."

Armin van Buuren wil de prijs ook graag winnen. "Dit is heel belangrijk voor me. Deze heb ik nog niet. Dus ik wil hem heel graag winnen. Het is mooi dat je in je eigen land zo veel waardering krijgt."

Naast de RadioRing worden morgen op het RadioGala ook de Zilveren Radiosterren vergeven. De genomineerden bij de vrouwen zijn: Claudia de Breij, Roosmarijn Reijmer en Annemieke Schollaardt. Bij de mannen zijn de kanshebbers: Gerard Ekdom, Bert Haandrikman en Rob van Someren. Hier kan niet meer op worden gestemd. Ook worden morgen de Marconi Awards uitgereikt.