RadioFreak.nl zet radiomakers en medewerkers van radiostations achter de schermen weer in het zonnetje met de RadioFreak Awards. Vanaf nu kun je stemmen op de Beste Nieuwslezer, Beste Nachtprogramma, Beste Vormgeving, Beste Verslaggever, Beste Marketing en Beste Sidekick. Stemmen kan op de speciale Awards-pagina. Door te stemmen maak je kans op een DAB+-radio van AlleKabels.nl of een RadioFreak-mok.

In het jaar dat radio 100 jaar bestaat, maken niet de bekende dj’s of presentatoren, maar verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht kans om in de prijzen te vallen. De prijzen gaan over het seizoen 2018-2019.

RadioFreak.nl is al jaren dé nieuwssite over alles wat met radio te maken heeft. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten.

Nominaties

De programmaleiders/zendermanagers van de landelijke radiostations in Nederland mochten per categorie één persoon of radiostation nomineren. Voorwaarde was dat dit geen mensen van de eigen radiozender zijn. Na alle inzendingen van de zenderbazen is per categorie een top drie samengesteld met de meest genoemde namen.

Onder andere nieuwslezer Matijn Nijhuis (Radio 2) is genomineerd. “Als Matijn nieuws, leest mis ik geen woord”, zegt een van de zenderbazen. Ook Niels van Baarlen (Radio Veronica, eerder Radio 538) heeft een nominatie, voor beste sidekick. “Hij snapt hoe je een dj tegengas geeft, maar ook in zijn waarde kunt laten.” Radio is 10 genomineerd voor de marketing. “De tv-spot van Gerard Ekdom (‘Het zat er bij Gerard Ekdom altijd al in’) is legendarisch”, geeft een zenderbaas als motivatie.

En dan is het nu aan jou als bezoeker van RadioFreak.nl om de winnaars te kiezen. Tot 17 oktober 2019 18:00 uur kun je stemmen.