Home Landelijke radio Speciale programma’s rondom sterfdag Elvis

Speciale programma’s rondom sterfdag Elvis

16 Augustus 2002 is de 25-ste sterfdag van Elvis Presley, de nederlandse radio staat hier bij stil. Er zullen verschillende speciale radio programma’s zijn. Wij zetten er alvast een paar op een rijtje

Radio 1 verzorgt in het programma ‘Met het oog op morgen’ een speciale serie over de muziek van de King. In het programma komen opmerkelijke fans aan het woord over hun voorliefde voor een Elvis-hit. In de eerste aflevering vertelt zanger en liedjesschrijver Jan Rot over zijn herinneringen aan het nummer Can’t help falling in love en over zijn dochter Elvis.

Radio 2 zal elk uur tenminste twee platen van Elvis Presley laten horen. En in elk programma vertelt een bekende Nederlander wat zijn of haar ‘Elvis-gevoel’ precies inhoudt. Daarnaast is Schiffers.FM verslaggever Johan van Slooten in Amerika, om vanaf en uit de buurt van Graceland verslag te doen van de verschillende herdenkingen.

Radio 3FM besteed in haar programma’s ook aandacht aan Elvis zo is Ruud ‘op zoek naar Elvis’ en vrijdag hoor je of ze hem gevonden hebben. En de arbeidsvitaminen heeft een Elvis week met een Elvis prijzenpakketten.

Radio 10 FM is live bij de mondiale herdenking in Memphis, Tennessee. En zendt van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 augustus live uit vanaf Elvis’ immense landgoed Graceland. Elke dag van 16:00 tot 19:00 uur (Nederlandse tijd) draaien deejays Tom Mulder en Dave Donkervoort zijn grootste hits. Ze praten met uitzinnige Elvis-fans en doen verslag van spectaculaire activiteiten die op Graceland worden georganiseerd vanwege de 25e sterfdag van The King.

Van 06:00 tot 19:00 uur hoor je op radio 192 unieke (nooit eerder uitgezonden) studio-opnames, het relaas van de laatste levensdagen van Elvis en natuurlijk zijn beste hits.