Home Landelijke radio Kort radionieuws van 12 augustus

Kort radionieuws van 12 augustus

Roeland van Zeijst naar Radio 2
Roeland van Zeijst gaat een wekelijks media programma maken op radio 2. In dit programma zal radio, televisie, internet en print een belangrijke plaats innemen. Het programma start op 15 september tussen 16:00 en 18:00 uur.

Radio 350 in Holten snel in de lucht
Voor het eind van het jaar wil de nieuwe lokale zender voor Holten en Rijssen de ether in. “De vakantie gebruikten we voor het uittekenen van de plannen, nu gaan we om de tafel”, zegt voorzitter A. Bulsink van de Stichting Lokale Omroep Holten Rijssen. “Nu gaat het allemaal in een stroomversnelling”, verwacht hij.

Dertig enthousiaste vrijwilligers staan te trappelen om programma‘s voor de inwoners van de gemeente Rijssen/Holten te gaan maken. Er zijn geen zaken die de komst van de lokale radiozender bedreigen volgens Bulsink. Wel moeten een aantal kwesties nog geregeld worden, zoals ruimte voor de studio.

Ruud de Wild meest favoriete dj
Radio 3FM dj Ruud de Wild is de meest favoriete dj. Dat blijkt uit een peiling op Fok.nl. 16,7 procent van de ruim 8000 stemmers kozen Ruud de Wild als favoriete dj. Hiermee liet hij Edwin Evers van Radio 538 met 15,4 procent achter zich. De bezoekers van de website hadden acht dagen de tijd om hun stem uit te brengen.

Bijna 14 procent van de stemmers gaf aan nooit naar de radio te luisteren en 11,8 procent wilde liever non-stop muziek horen. Op deze poll werd behoorlijk gereageerd. Op andere stellingen word gemiddeld 3000 keer gestemd.

Radio Veronica nu ook in Noord-Brabant
Sinds begin augustus is de radiozender Radio Veronica in Brabant te beluisteren op frequentie 105,9 Mhz. Veronica is in de plaats gekomen van Love Radio die eerder dit jaar vanwege financiële redenen gestopt is met haar uitzendingen. Daarnaast is BFBS niet meer te beluisteren op frequentie 105,9 in Brabant. UPC had geen overeenkomst met BFBS en heeft daarom besloten de doorgifte van deze zender te beëindigen

Nieuwe 3FM-site ziet het licht
De nieuwe 3FM site is geboren. Bezoekers zijn van harte welkom. De navigatie is overzichtelijk met een nieuwe zoekbalk en diverse links richting artiesteninfo, nieuws en songinformatie. Oordeel zelf en surf snel naar 3FM.nl.