Home Landelijke radio Radio 10 ‘Somertijd Reanimatiedag’ op 2 juni

‘Somertijd Reanimatiedag’ op 2 juni

Logo Radio 10

‘Somertijd’ organiseert samen met het Rode Kruis de ‘Somertijd Reanimatiedag’ op zaterdag 2 juni. Onder het motto ‘door een uur te geven, red je een leven’ worden die dag door héél Nederland speciale reanimatieworkshops gegeven.

Rob van Someren zegt over de actie: “Het idee ontstond spontaan in de uitzending toen we ‘Staying Alive’ van de Bee Gees draaiden. Ik vertelde toen dat het nummer 100 bpm (beats per minute) heeft, waardoor het ritme perfect is om een hartmassage op uit te voeren. Ik heb privé, maar zeker ook tijdens mijn werk bij de Politie, het nodige over dit onderwerp meegemaakt.”

“Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat je niet weet wat te doen wanneer je in zo’n situatie terecht komt”, vervolgt de Radio 10-dj. “Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt? Dan telt écht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!’

Rob van Someren roept iedereen op voor de korte reanimatieworkshops, die worden gegeven door instructeurs van het Rode Kruis. In elke provincie zijn verschillende locaties te vinden waar op 2 juni de workshops kunnen worden gevolgd. Binnen één uur leren bezoekers de basis van het reanimeren en kunnen zij daarmee een leven redden in een noodsituatie. Somertijd komt op zaterdag 2 juni tussen 12.00 uur en 15.00 uur live vanuit Panama in Amsterdam. Naast verschillende één uur durende workshops ontvangt Rob experts, treden artiesten op en zijn enkel nummers met 100 bpm te horen.