Home Lokale radio Lokale omroepen in ’t Gooi bundelen kracht met NH Nieuws

Lokale omroepen in ’t Gooi bundelen kracht met NH Nieuws

De nieuwsredactie van de regionale omroep NH en de lokale omroep 6FM en RTI in ’t Gooi slaan de handen in één door een streekeditie van NH Nieuws te lanceren. NH Gooi zal het nieuws verzorgen op tv, radio en via internet.

NH Gooi zal opereren vanuit Hilversum en is verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening in Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Volgende week woensdag, 9 mei, zal de samenwerken officieel van start gaan, maar online is men nu al begonnen met publiceren van nieuws onder de naam NH Gooi.

Paul van Gessel, algemeen directeur NH Media: “Samen met AT5, ook een lokale omroep, vormen we al vijf jaar een goed geoliede machine. Het is zonneklaar dat die samenwerking tussen lokale en regionale omroepen groot journalistiek publiek voordeel oplevert. Met NH Gooi zetten we een majeure stap in het laten versmelten van die lokale/ regionale laag in ons publieke bestel. Ik wil minder instituten en meer nieuws; de grote winnaar is het publiek.”

Pieter Eshuis en Henk Hoogeveen, bestuursleden 6FM: “Wij zijn heel trots op deze samenwerking. NH Nieuws deelde al eerder haar journalistieke kennis met ons. Nu kunnen we ook optimaal gebruikmaken van een nog breder scala aan content, techniek en backoffice faciliteiten.”

De streekeditie van de regionale omroep, zal net als een lokale omroep, blijven werken met een combinatie van betaalde krachten en vrijwilligers. Over de exacte invulling van de radiozender 6FM zijn nog geen mededelingen gedaan.