Home Landelijke radio Soap rond Veronica sleept voort

Soap rond Veronica sleept voort

Aan de ruzie binnen Veronica-personeel lijkt maar geen einde te komen. Na een gesprek dat donderdag plaats vond is er nog steeds geen vrede in de omroep. Dat zegt de ondernemingsraad van Veronica.

“Het bestuur heeft ons niets aangereikt om de vertrouwensband nu te kunnen herstellen. Het managementteam wordt geforceerd tot een uitspraak omtrent het vertrouwen in het bestuur. De termijn die hieraan is gesteld is voor de OR onacceptabel.”, stelt de OR.

Het personeel en bestuur liggen al een tijdje met elkaar overhoop omdat bestuursvoorzitter W. van der Meer de Walcheren te eigengereid gedrag zou vertonen. Ook zouden hij en zijn medebestuursleden de herlancering van het tv-station verkeerd hebben aangepakt. Naar de tv-programma’s wordt maar nauwelijks gekeken.

Het managementteam heeft geen vertrouwen meer in het bestuur, de meeste personeelsleden, met uitzondering van de tv-tak, ook niet. De OR ziet geen heil meer in verdere samenwerking, maar de ledenraad nog wel. Daarom kan het bestuur blijven zitten. Afgelopen maandag vroeg het personeel per brief aan de ledenraad het bestuur alsnog naar huis te sturen, maar de raad ging daar niet in mee. De voorzitter belegde vervolgens een personeelsbijeenkomst die door het overgrote deel van het personeel werd geboycot. De ontstane patstelling komt steeds maar niet tot een oplossing. De OR gaat zich daarom beraden op nadere stappen, zo staat in de verklaring.

Vorig artikelFrequentie verdeling opnieuw uitgesteld
Volgend artikelRadio Nationaal zet 1296 AM uit