Home Landelijke radio SMT-studio nieuw op de markt met twee producten

SMT-studio nieuw op de markt met twee producten

DJSupport is één van de nieuwe spelers gestart op de markt van radioautomatisering. Het bedrijf is bezig met het opzetten van twee producten. Het eerste product, SMT-studio, bevindt zich momenteel in de testfase en zal vanaf januari leverbaar zijn. SMT-studio is bedoeld als laatste schakel in de automatisering en maakt het o.a. mogelijk te schakelen tussen verschillende audiobronnen dmv een weektimer en nieuwsdetectie, programma’s te herhalen en het audio te processen.

Aan het tweede product uit de studio lijn, een compleet non-stop en live-assist systeem voor gebruik is de studio, wordt op dit moment nog druk ontwikkeld, en zal begin volgend jaar het testtraject in gaan. Door een unieke softwarelease-constructie, waarbij het leasebedrag afhankelijk is van het potentiële bereik, zijn de producten van DJSupport in principe bereikbaar voor iedere omroep. In de praktijk komt het er op neer, dat er een vast bedrag betaalt voor de aanschaf en eventuele installatie en een leasebedrag per kwartaal dat afhankelijk is van de dekking van het station. Door deze constructie worden de ontwikkelingskosten van het pakket eerlijker verdeeld over de verschillende klanten, en is het bereikbaar voor iedere omroep.

Momenteel draait de lokale omroep van Bodegraven, Studio 15, proef met het nieuwe product. Meer informatie over DJSupport is te vinden op www.djsupport.nl.