Home Landelijke radio Sky Radio niet echt vrolijk over frequentieverdeling

Sky Radio niet echt vrolijk over frequentieverdeling

Blijdschap overheerst bij Sky Radio. Twee zenderpakketten, met succes omgeschakeld naar een nieuwe frequentie en nog steeds de best beluisterde zender van Nederland. Maar er is téveel aan de hand en téveel gebeurd om te spreken van een juichstemming, vindt directeur Martin Banga. NozeMagazine schrijft erover.

Tot maandagmiddag 26 mei, het moment dat de verdeling van de radiofrequenties bekend werd, hebben ze bij Sky Radio verschrikkelijk in spanning gezeten, bekent Banga in zijn kantoor in Naarden. “Hoewel we de grootste zender zijn, waren ook wij er niet zeker van of we mochten blijven. We hebben een mooi plan ingediend, voor alle negen kavels. Tweehonderd ordners, 16 pallets vol papier, persoonlijk afgeleverd bij het Ministerie. Ongelooflijk. Het was een rare verdeling die, achteraf gezien, voor ons goed is uitgepakt. Eigenlijk was het een verkapte veiling, het bod bleek bepalend.”

Banga vindt dat de verdeling geen schoonheidsprijs verdient. En dat is nog voorzichtig uitgedrukt. “Wat hier is gebeurd, is ridicuul. Het muisje zal nog wel een staartje krijgen. Ik denk dat dit een Europese kwestie wordt.”

Sky Radio heeft uiteindelijk twee kavels gekregen, voor Sky Radio en een Gouwe Ouwe Zender. Het had slechter gekund, erkent Banga. “Natuurlijk zijn we blij. We hebben er ook heus wel een glaasje op gedronken. Maar juichen? Nee. Daarvoor is er teveel gebeurd. Jammer dat we onze oude frequentie zijn kwijtgeraakt aan meneer De Mol. Die heeft er alleen wel 24 miljoen euro meer voor betaald…”

Banga vindt het ook jammer dat Classic FM buiten de boot is gevallen. “Omdat de overheid heeft bepaald dat één eigenaar niet meer dan twee verschillende landelijke radiostations in de FM-band mag hebben. Dat is zuur.”