Home Landelijke radio Sky Radio krijgt een nieuwe bestuursstructuur

Sky Radio krijgt een nieuwe bestuursstructuur

De structuur van de Sky Radio directie verandert per 1 januari 2004. Er komt een Holdingdirectie (Sky Radio Ltd.) voor de Nederlandse en buitenlandse stations en een eigen directie voor de Nederlandse radiozenders en een directie voor de stations in het buitenland. Ton Lathouwers (44) wordt voorzitter van de Holdingdirectie van Sky Radio Ltd. en Carlo de Boer (33) wordt directeur van Sky Radio Nederland, waaronder de stations Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM vallen.

De veranderingen zijn het gevolg van de enorme groei die Sky Radio de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. Zestien jaar geleden begon Sky Radio met vijf man personeel, op dit moment zijn dat er bijna 250. Hiervan werkt ongeveer de helft in Nederland, de andere helft is werkzaam in Denemarken en Duitsland. De platte organisatie zoals Sky Radio tot nu toe was, voldoet niet meer met het huidige aantal medewerkers. De Holdingdirectie zal zich bovendien meer met het buitenland kunnen bezighouden nu de radiostations in Nederland meer zekerheid over de toekomst hebben gekregen. De vergunningen voor Sky Radio en Radio Veronica hebben een looptijd van acht jaar. Bovendien lopen de zaken in Nederland naar alle tevredenheid. Radio Veronica kent een succesvolle start en Sky Radio heeft ondanks alle concurrentie het marktleiderschap uitgebouwd.

In het buitenland heeft Sky Radio nu radiostations in Denemarken en Duitsland. In Denemarken is Sky Radio het enige landelijk commerciële radiostation en in Duitsland is Sky Radio actief in Hessen, de deelstaat waarin zes miljoen mensen wonen en Frankfurt als grootste stad heeft. Naast uitbouw in Denemarken en Duitsland zal de komende jaren getracht worden ook in een aantal andere Europese landen met Sky Radio zenders te starten.

Robert Herder (33) zal verantwoordelijk worden voor de buitenlandse zenders. Hij werkt vanuit het Deense Sky Radio kantoor in Kopenhagen.

Ab Trik (36), tot nu toe Financieel Directeur bij Sky Radio treedt ook toe tot de Holding Directie. Hij blijft verantwoordelijk voor de Financiën en zal daarnaast vice-voorzitter van Sky Radio Ltd. worden.