Home Landelijke radio Sky Radio Groep ziet opbrengsten dalen met 3 procent door Radio Veronica

Sky Radio Groep ziet opbrengsten dalen met 3 procent door Radio Veronica

De opbrengsten van de Sky Radio Group daalden in 2014 met 3,0%. Dat blijkt uit de jaarcijfers van TMG. De daling komt vooral op naam van Radio Veronica door een afname van het marktaandeel en een afname van de advertentie-inkomsten.

Eind 2014 is er een bijzondere waardevermindering van 40,9 miljoen euro geweest op de Sky Radio Group. Vanwege de restyling van Radio Veronica en de toegenomen concurrentie is sprake van structureel lagere verwachte inkomsten.

Op 8 januari 2015 heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak gedaan in de rechtszaak die Sky Radio Group heeft aangespannen tegen de Staat. De zaak had betrekking op de vergoeding van 20,4 miljoen euro die Sky Radio Group moet betalen voor de FM-licentievergunning in de periode 2011-2017 voor de kavel A2 (Radio Veronica). CBb heeft Sky Radio Group in het gelijk gesteld. Op grond van analyses, ontvangen adviezen en overwegingen concludeert TMG dat gevolgen van die uitspraak nog onzeker zijn. In 2015 zal de impact van de uitspraak verder worden beoordeeld.