Home Landelijke radio Simone FM neemt frequenties RadioNL over

Simone FM neemt frequenties RadioNL over

Simone FM heeft twee FM-zenders overgenomen van RadioNL in Groningen. Vorige week werd bekend dat Nico Silvius de zenders RadioNL, Waterstad FM en Freez FM terug had gekocht van NDC Media Groep. Hij kondigde meteen aan om het geheel goed door te lichten en mogelijk zenders af te stoten, daar waar zenders overlap hadden of niet langer pasten bij de doelstelling van de nieuwe eigenaar.

De frequenties 96.0 in Stadskanaal en 103.6 in Appingedam, beide in gebruik door RadioNL, gaan over naar Simone FM, de regionale commerciële omroep voor Noord en Oost Nederland. Luisteraars van RadioNL in die regio kunnen via 96.9 FM en 89.1 FM blijven luisteren. Voor Simone FM is het een versterking van het uitzendgebied. In de regio's Stadskanaal en Appingedam/Delfzijl was de zender tot op heden weliswaar te ontvangen, "maar dat hield niet over", aldus de zender.

Directeur Bert Vos van Simone FM is blij met de aankoop: "Dit is een versterking van ons zenderpark waar we zo lang op hebben gewacht. Onze kracht is dat we met Simone FM ons goed willen profileren als dé popzender voor de regio Noord en Oost Nederland. Met de informatie die gericht is op onze doelgroep in die regio. Maar dan moet je in je regio wel overal een goed bereik hebben. Met onze huidige zenders bereikten we niet goed het hele gebied. De zenders 96.0 in Stadskanaal en de 103.6 in Appingedam lossen een deel van onze ontvangstproblemen op."

Zo snel als de onderhandelingen zijn verlopen, zo snel is ook de omschakeling. Die zal deze week plaatsvinden. De luisteraars van RadioNL worden vanaf zondag 26 mei via de zenders op de hoogte gebracht van de verhuizing en verwezen naar de nieuwe frequenties.