Home Landelijke radio Shay Kreuger, Bram Krikke en Bas Menting genomineerd voor Marconi Award

Shay Kreuger, Bram Krikke en Bas Menting genomineerd voor Marconi Award

Bas Menting (Radio 538), Bram Krikke (Slam!) en Shay Kreuger (FunX / NPO Radio 2) zijn genomineerd voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent. De juryprijs wordt op donderdag 31 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar. Bas Menting was vorig jaar ook genomineerd.


In de categorie Beste Zender zijn NPO Radio 2, Radio 10 en Slam! genomineerd voor een Marconi Award. Voor het eerst wordt de Marconi Online Award uitgereikt, een nieuwe juryprijs om audio-initiatieven te waarderen die zich online afspelen en die in zekere zin de springplank zijn naar de radio van de toekomst. De genomineerden zijn BNR SMART Radio, Dag en Nacht Media en NPORadio4.nl.

Vakjury

De vakjury voor de Marconi Awards bestaat dit jaar uit Wibo Dijksma (juryvoorzitter AVROTROS), Marc Adriani (Talpa Radio), Bart Arens (NPO Radio 2), Mireille van Ark (BNR Nieuwsradio), Jan-Willem van Engelen (NPO Radio 2 & 5), Beitske de Jong (NPO Radio 4), Dave Minneboo (Qmusic), Coen Swijnenberg (Radio 538), Jordi Warners (SLAM!) en Simone Weimans (NPO Radio 1).

Foto: Marit Goossens