Home NPO 3FM 3FM Serious Request Serious Request 2015 biedt hulp aan ruim 10.000 jongeren in conflictgebieden

Serious Request 2015 biedt hulp aan ruim 10.000 jongeren in conflictgebieden

Het Rode Kruis heeft dankzij 3FM Serious Request 2015 al ruim 10.000 jongeren in conflictgebieden in Syrië, de Democratische Republiek Congo (DRC), Zuid-Soedan en Afghanistan kunnen helpen. Het doel van Serious Request 2015 was om kinderen en jongeren in conflictgebieden een toekomst te geven.

Door het hele land kwamen luisteraars, scholen, verenigingen en bedrijven in actie voor Serious Request. De actie heeft uiteindelijk €8.671.288 opgebracht. Het Rode Kruis verwacht met de gehele opbrengst de komende twee jaar nog zeker 14.000 jongeren in conflictgebieden gericht te ondersteunen, met onder meer psychosociale hulp, startkapitaal en –materiaal, opleidingen of trainingen.  Met deze hulp wil het Rode Kruis dat de jonge generatie zelf kunnen bouwen aan hun toekomst.

Op dit moment bereidt het Rode Kruis ook projecten voor onder meer in de Filipijnen en Zuid-Soedan. Voor de besteding van het volledige ingezamelde bedrag en de gerealiseerde hulp door 3FM Serious Request 2015, doet het Rode Kruis binnen 3 jaar complete verantwoording. Deze verantwoording, maar ook van alle vorige edities, is te vinden op rodekruis.nl en 3fm.nl/bedankdag.

Foto: Bullet-Ray | 3FM