Home Landelijke radio SBS wil geen Top 1000 allertijden op Veronica tv

SBS wil geen Top 1000 allertijden op Veronica tv

SBS wil de Top 1000 allertijden niet op Veronica tv brengen. Dat zegt CEO Ab Trik van de Sky Radio Group, waar ook Radio Veronica onder valt. "Ik zou dolgraag een tv-programma over de Top 100 allertijden willen hebben. We hebben daar over gesproken met SBS, waar de televisiezender Veronica onderdeel van is. SBS vindt het niet interessant genoeg", zo zegt Trik in Het Parool.

In 2008 besloot Radio Veronica de uitzenddata van de Top 1000 allertijden te wijzigen in verband met de Top 2000 van Radio 2. "Het is niet meer verstandig om gelijktijdig lijstjes uit te zenden", zegt Trik. "We willen de aandacht van zoveel mogelijk luisteraars trekken. Wie naar de Top 1000 allertijden heeft geluisterd, kan beslissen of hij een week later ook de lijst van Radio 2 wil horen."

Trik wijdt het succes van de Top 2000 ook aan de mogelijkheden om die lijst via internet en tv te promoten. "Wij hebben minder mogelijkheden."

Q-music zond de Q-top 100 dit jaar zelfs voor het eerst helemaal niet meer in december uit, maar eind november. Volgens programmadirecteur Iwan Reuvekamp was de concurrentie in december niet de belangrijkste reden. Hij wilde vooral luisteraars terugwinnen na de zendmastproblemen in juli. Daarnaast ziet het radiostations dat er meer nieuwe kerstmuziek wordt gemaakt. Dus komen er meer hedendaagse kerstnummers voorbij.

3FM wist afgelopen jaar voor het eerst te profiteren van Serious Request. Het marktaandeel steeg voor het eerst. Zendermanager Wilbert Mutsaers is daar niet verbaasd over. "De afgelopen twee jaar gaat het marktaandeel van 3FM in zijn geheel omhoog. Meer luisteraars, betekent ook meer impact. Serious Request is bekender geworden."