Home Landelijke radio Sander Simons stopt bij BNR vanwege Prem

Sander Simons stopt bij BNR vanwege Prem

Sander Simons is gestopt met het presenteren van Peptalk op BNR Nieuwsradio vanwege de agressieve houding van zijn collega Prem Radhakishun Simons noemt Prem in HP/De Tijd een "dominante man, waarvan je nooit weet of hij nu een grapje maakt of agressief is". Prem presenteert het programma sinds begin april met vijf andere presentatoren, waaronder Sander Simons, Joost Eerdmans en Margriet van der Linden.

"Prem gaf openlijk te kennen dat hij vond dat het zijn programma was", zegt Simons. "Hij eiste een aantal keren mijn dagen op, zonder overleg". Sander hoopt wel bij BNR aan de slag te kunnen blijven.

Prem is erg verbaasd door de uitspraken van zijn (ex) collega. "Hij heeft me nooit iets verteld en heeft me nooit gesproken over dit probleem. Ik was niet uit op zijn uren. De eindredactie beslist uiteindelijk wie er wanneer presenteert. Ik heb wel eens geroepen dat ik elke dag zou willen presenteren maar dat was een kwinkslag."

Sander luistert nog wel eens naar het programma dat hij presenteerde. "Maar ik wil niet dat mijn speakers kapot gaan. Als het te lang duurt, zet ik hem af."