Sander Lantinga begint morgen met zijn nieuwe middagshow op Radio Veronica. Hij gaat ‘met de billen bloot’, zo zegt de jock in Veronica Superguide. “Ik ben nu zelf verantwoordelijk en moet na achttien jaar als onderdeel van een duo, het wiel min of meer uitvinden.”

Tot afgelopen voorjaar was Sander op werkdagen te horen op Radio 538 met ‘De Coen & Sander Show’. 538 besloot de stekker uit het dagelijkse duoprogramma te trekken en Sander de middagshow op Veronica te geven. “Bij 538 ging het min of meer vanzelf. Dat kan straks niet meer, ik moet het alleen doen”, zegt de radiomaker in het magazine.

Afgelopen week was Sander al even in de nacht te horen met een proefuitzending op Radio Veronica. Zijn nieuwe programma gaat hij solo presenteren, al krijgt hij wel ondersteuning van nieuwslezer Siets Roskam en producer Carsten van Dijk.

Serieuze kant

In tegenstelling tot ‘De Coen & Sander Show’, wordt het volgens Sander niet alleen maar ouwehoeren in de middag op Veronica. “Ik ben natuurlijk een lolbroek, maar ik heb ook een serieuze kant. Ik vind het oprecht fijn om wat serieuzer te zijn, en in plaats van nog een grap te maken, een inhoudelijke vraag te stellen. Daarnaast zijn mensen gaandeweg vergeten dat ik ontzettend veel liefde voor muziek heb.”

Sander presenteert de middagshow van maandag tot en met donderdag tussen 16:00 en 18:00 uur, onder de naam ‘Werktitel’. Op vrijdag blijft hij op Radio 538 te horen met Coen Swijnenberg in ‘De Coen & Sander Show’.

Vorig artikelBarend van Deelen maakt comeback op 3FM: “Bijzonder om weer terug te zijn”
Volgend artikelMarieke Elsinga voorlopig niet te horen op Qmusic door zwangerschapsverlof