Sander Lantinga is dit jaar samen met Cornald Maas commentator bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De Radio 538-dj neemt daarmee eenmalig het stokje over van Jan Smit, die dit jaar één van de presentatoren van het songfestival is. Cornald en Sander geven commentaar tijdens zowel de halve finales op 18 en 20 mei als ook de finale op 22 mei in Ahoy Rotterdam.

Cornald verzorgt al sinds 2004 het commentaar bij het Songfestival. “Ik kijk er naar uit om het commentaar in de uitzendingen met Sander te verzorgen, temeer door zijn muzikale know how en humor”, zegt Cornald. “Sander heeft nooit zijn liefde voor het Eurovisie Songfestival onder stoelen of banken gestoken, wat ik uiteraard erg waardeer.”

Groot fan

Sander maakt sinds 2019 deel uit van de selectiecommissie van AVROTROS. Het wordt dit jaar zijn debuut als presentator van het liedjesfestijn. “Mensen in mijn omgeving hebben mij wel eens gevraagd of ik ooit het festival zou willen presenteren. Ik ben tenslotte groot fan. Mijn antwoord was dan altijd dat ik liever het commentaar zou willen doen.”, zegt Sander. “Ik voel me dus enorm vereerd. Zeker omdat dit jaar het festival in Nederland wordt georganiseerd en het eenmalig is, vind ik dit het leukste vakantiebaantje ooit.”

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt met het nummer Birth of a New Age Nederland op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Foto: AVROTROS