Met het aantreden van Sharid Alles als zendermanager van NPO 3FM is er weer ‘rust in de tent’ binnen het station. Dat zegt Sander Hoogendoorn in De Volkskrant. “Sharid begon in juli en ze blijft voorlopig nog wel even. Er is rust in de tent, dat komt de sfeer ten goede. Je hoort dat in de nieuwe programmering, die in september is ingevoerd.”

Volgens Sander, die sinds september de ochtendshow op jongerenzender presenteert, klinkt 3FM ‘weer vrolijk’. “Ik ben optimistisch, alle ingrediënten zijn er om 3FM weer tot een succes te maken. Dat is een fijn gevoel, dat heb ik lang niet gehad.”

Na het vertrek van Wilbert Mutsaers eind 2015, had 3FM meerdere interim-zendermanagers. Dat begon met Basyl de Groot, gevolgd door onder meer Edwin Valent en Diederik van Zessen. Sander: “De een kwam, de ander ging. De leiding draaide aan veel knoppen tegelijk. Daarmee bedoel ik dat er in korte tijd veel veranderde: meer urban muziek of toch weer minder, het logo, onze slogan.”

Stoppen Glazen Huis

In het interview geeft Sander ook aan dat hij ‘blij is’ dat het Glazen Huis gestopt is. “Vroeger vond ik het fantastisch, ik zat hele nachten te luisteren als Het Glazen Huis open was. De laatste jaren kreeg ik het gevoel dat de houdbaarheidsdatum dichterbij kwam. 3FM bleef te lang hetzelfde doen in de week voor Kerst, luisteraars werden het zat.”

“Ik vind het fijn dat ik mocht meedoen aan de laatste editie, vorig jaar. Dat maakt het rond, voor mezelf. Nu kunnen we iets tofs neerzetten dat past bij het nieuwe 3FM.”

> Het hele interview in De Volkskrant is via deze link te lezen

Foto: Kasper van Steveninck | BNNVARA