Home Landelijke radio Sander de Heer gaat ochtendprogramma Radio 2 presenteren

Sander de Heer gaat ochtendprogramma Radio 2 presenteren

Sander de Heer is de nieuwe presentator van het ochtendprogramma op Radio 2. Vanaf maandag 25 februari presenteert hij ‘De Heer ontwaakt’, de opvolger van Ontbijtradio. Nu is Sander nog werkzaam bij BNN. Hij stapt over naar de VARA om het nieuwe programma te gaan presenteren. Zijn naam ging al langer rond, maar tot nu toe kon de VARA het niet bevestigen. "Onder andere door ziekte van de programmadirecteur duurde het langer", laat de omroep aan RadioFreak.nl weten.

Het programma zit sinds 1 januari zonder presentator. Hans Smit stopte om bij de AVRO op Radio 1 aan de slag te gaan. Sinds hij zijn afscheid bekend maakte in september, is de VARA al op zoek naar een opvolger. Onder andere Rob Stenders is in beeld geweest, maar uiteindelijk is gekozen voor Sander de Heer.

"Het wordt heel leuk. Ik vind dat een ochtendshow het mooiste is om te doen", zegt Sander erover. "Ik heb bij Radio 538 jaren geleden al de ochtendshow gedaan en op 3FM nu ook in het weekend, dus echt nieuw is het tijdstip voor mij niet."
De formule van het programma gaat op de schop. Nieuw is onder andere dat NOS-nieuwslezer Peter de Vries vast bij het programma betrokken zal zijn. Hij zal niet alleen het nieuws om 07:00, 08:00 en 09:00 uur verzorgen, maar ook op de halve uren een nieuwsblokje maken. De Vries is nu nog nieuwslezer van NOS Headlines op 3FM. Sander en Peter werkten al vaak samen bij 3FM op zaterdagochtend. "We gaan het nieuws losser brengen met meer quotes  en fragmenten erin", zegt Sander daarover. "We proberen dichterbij het nieuws te komen en laten luisteraars graag zelf nieuws maken."

Muziek en informatie blijft het belangrijkste. "Daarnaast zoek ik mensen die wel een peptalk kunnen gebruiken. Die krijgen ze dan van een bekende Nederlander." Daarnaast komt er het item ‘De Jobhopper’. "Oftwel: mensen die een keer van baan willen veranderen voor een dag."
Sander de Heer is geen onbekende van Radio 2. Hij presenteerde er al iedere vrijdagavond ‘Het Platenpaleis’ en was ook een van de vaste presentatoren van de Top 2000. Daarnaast heeft hij zijn eigen programma ‘Het Huis van de Heer’ op zaterdag- en zondagochtend op 3FM. BNN is inmiddels op zoek naar een opvolger voor hem.Foto: Hans Peter van Velthoven