Home Landelijke radio Omroep Amersfoort staakt uitzendingen

Omroep Amersfoort staakt uitzendingen

Omroep Amersfoort is per direct gestopt met uitzenden. Ook de website is inmiddels uit de lucht. “Het bestuur is met zijn juridisch adviseur in gesprek over een eventueel faillissement”, zo meldt de lokale omroep. “Op deze wijze wordt voorkomen dat de omroep een verdere schuldenlast opbouwt.”

Het bestuur van de omroep ziet geen perspectief om door te gaan. De gemeente wil geen geld meer steken in Omroep Amersfoort. “Ondanks hoopvolle ontwikkelingen in de reclameverkoop, betekent het halveren van de subsidie de doodsteek voor de omroep in de huidige vorm. Het huidige bestuur en de kandidaten die in het najaar een nieuw bestuur zouden vormen, zien geen heil in een lokale omroep die slechts een symbolische programmering kan bieden”, aldus de omroep.

Vanmiddag krijgen het personeel en de vrijwilligers een toelichting op het verdere verloop van de procedure. De gemeente moet op termijn het Commissariaat adviseren wie een nieuwe zendmachtiging krijgt in Amersfoort.estuur van de omroep heeft vorig jaar – om de door de recessie dalende inkomsten op te vangen – in overleg met de toenmalige wethouder cultuur een ingrijpende reorganisatie uitgevoerd. De Gemeente zegde in dat overleg toe de eenmalige reorganisatiekosten te zullen compenseren. Als gevolg van de reorganisatie is het aantal medewerkers van elf tot drie teruggebracht. Bovendien bood de reorganisatie zicht op een sluitende begroting. Onderdeel van de reorganisatie was de – ook door de Gemeente gewenste – samenwerking met RTV Utrecht. Hierdoor konden dagelijks journalisten van de regionale omroep worden gestationeerd in Amersfoort. Dit alles leverde de stad zonder extra kosten een verdubbeling van de lokale televisiejournalistiek op.