Home Landelijke radio RVU radioprijs 2006 krijgt meer ‘persoonlijke’ inzendingen

RVU radioprijs 2006 krijgt meer ‘persoonlijke’ inzendingen

De inzendingen voor de RVU radioprijs hebben dit jaar meer voor een persoonlijke invalshoek gekozen. Er worden nogal wat persoonlijke problemen en ervaringen van programmamakers ter sprake gebracht. De selectiecommissie van de Radioprijs heeft bij het nomineren van programma’s toegezien op de scheiding tussen privé en persoonlijk. Persoonlijke verhalen zijn altijd welkom op de radio, privé verhalen en verwerkingsprocessen horen binnen de muren van de woning van de programmamaker te blijven.

Er kwamen dit jaar 35 inzendingen binnen, waarvan er uiteindelijk elf genomineerd werden, vier in de categorie journalistiek/ nieuwsgeoriënteerd en zeven in de categorie persoonlijk/cultureel. In beide categorieën wordt een prijs van 700 euro uitgereikt.

Tussen 28 augustus en 1 september zijn de inzendingen te horen op Radio 747 tussen 11:00 en 12:00 uur. De jury bestaat dit jaar uit PvdA-Kamerlid Martijn van Dam, Tweede-Kamerlid PvdA, de Vlaams-Surinaamse radiomaakster Alida Neslo, televisietechnicus
Wim de Jong en VRT Radio 1 presentator en eindredacteur Pat Donnez en presentator Jeroen Pauw, die tevens voorzitter is.

De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 1 september tussen 14:00 en 15:00 uur. Deze is live te volgen op Radio 747.