Home Landelijke radio RVD onderzoekt uitspraken Robert Jensen

RVD onderzoekt uitspraken Robert Jensen

Radiozender Yorin FM vindt dat de commotie rondom de uitlatingen over Maxima in het programma ‘Jensen in de Ochtend’ op een misverstand berust. Dat meldt BN/DeStem. Woensdagmorgen werd Máxima in het ochtendprogramma van Yorin FM een ‘Argentijnse hoer’ en ‘Argentijnse sloerie’ genoemd.
Volgens een woordvoerster van Yorin is er eigenlijk niets aan de hand. “Het programma wordt gepresenteerd door Robert Jensen en Eddo. Eddo citeerde op een gegeven moment een vriend en die had het over Máxima. Het is dus niet het standpunt van de presentatoren of Yorin.”
Dutchtone, de sponsor van het programma liet donderdag weten te stoppen met de steun aan ‘Jensen in de ochtend’. Yorin: “We hebben het uitgelegd en hun de band van de uitzending toegestuurd. We gaan er vanuit dat daarmee de kous af is en Dutchtone blijft.” Inmiddels heeft Dutchtone als antwoord op de uitleg van Yorin laten weten de sponsoring gewoon door te zetten.
Eerder meldde deze site ook al dat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) een onderzoek instelt naar de uitzending van Yorin. Het radiostation zelf is daar niet van op de hoogte. “We zoeken geen contact met de RVD. Het is niet meer dan een misverstand.” Overigens kunnen Yorin FM oobert Jensen niet worden vervolgd wegens belediging van een lid van het Koninklijk Huis waar een zwaardere straf op staat dan op “gewone” belediging. Tot het huwelijk op 2 februari is Maxima namelijk nog geen officiëel lid van het Koninklijk Huis.

Vorig artikelPublieke omroep brengt verkeersinformatie via RDS
Volgend artikelKabinet stelt beslissing over frequentieveiling uit