Home Landelijke radio NPO Radio 2 Ruud de Wild: “Ik kies nu meer voor inhoud dan ophef”

Ruud de Wild: “Ik kies nu meer voor inhoud dan ophef”

Ruud de Wild

Ruud de Wild heeft een ‘heel andere uitdaging’ nu hij op NPO Radio 2 de middagshow maakt. Dat vertelt de dj vandaag in De Telegraaf. “Ik kreeg een leeg palet, twee uur radio die ik zelf mocht vullen. Dan kun je echt niet achterover leunen, dan moet je aan de bak. Met twaalf hits per uur erin knallen ben je veel sneller nummer één. Ik kies nu meer voor inhoud dan voor ophef.”

De Wild moest twee jaar geleden op Radio 538 plaatsmaken voor Coen en Sander, die overkwamen van NPO 3FM. “De radiowereld is harder dan de voetbalwereld”, aldus De Wild. “Maar echt, ik ben niet zuur over mijn afscheid bij Radio 538. Ik heb het Coen en Sander ook nooit misgund. Wel kwam het voor mezelf als een verrassing en het ging bovendien niet heel charmant.”

Mannenrauwheid

Over de reden waarom hij plaats moest maken voor het 3FM-duo zegt De Wild: “Ze wilden een andere kant op en dat was niet mijn kant, dat begreep ik toen ook wel. Ik ben niet zo’n man die verstand heeft van voetbal en auto’s. Ik mis die mannenrauwheid die ze daar blijkbaar wilden. Misschien heb ik te weinig testosteron. Of was ik te ingewikkeld voor ze.”

Opvallend genoeg was De Wild onlangs nog te zien in een nieuw reclamespotje van NPO Radio 2 waarop hij als ‘stoere man’ naakt op de motor zit. “Bij NPO Radio 2 kan ik zijn wie ik ben. Een dj bij een prima zender én een kunstenaar.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2