Home Landelijke radio Ruud Hendriks krijgt programma op BNR Nieuwsradio

Ruud Hendriks krijgt programma op BNR Nieuwsradio


Ruud Hendriks gaat een nieuw lunchprogramma op BNR Nieuwsradio presenteren. Hij vormt samen met Rens de Jong en Frits Huffnagel het presentatieteam dat afwisselend iedere dag op locatie een zakelijk actualiteitenprogramma gaat maken.

Ruud Hendriks (52) heeft een uitgebreid radioverleden. Zo was hij grondlegger van Radio 10 Gold en Sky Radio en was hij betrokken van de overname van ID&T Radio, het latere Slam!FM. In 2007 stapte hij daar weer uit na een ruzie. Daarnaast was hij nog lid van de Raad van Commissarissen van Radio 538.

"Radio is een constante liefde in mijn carrière. Nieuws volg ik tot in detail", zegt Hendriks. "Het ondernemerschap zit me in het bloed. Dat komt nu allemaal samen in deze fantastische radioformule 'Zaken doen met…'. Met mijn achtergrond dit te mogen doen bij dat enorm ambitieuze BNR: dit voelt alsof de cirkel rond is."

BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel is blij met de nieuwe presentator. "Ruud heeft het ideale DNA voor dit nieuwe paradepaardje van BNR. Met iemand als Ruud, met zijn radio-ervaring en bewezen ondernemersspirit, hét zakenprogramma van Nederland te maken: beter kan eigenlijk niet."

In het nieuwe programma ontmoeten topondernemers en het bedrijfsleven uit de regio elkaar op zakelijk hotspots. BNR strijkt iedere dag neer op een prominente lunchlocatie voor ondernemend Nederland. Bovendien worden er in dit zakelijke actualiteitenprogramma ook écht zaken gedaan.