Home Landelijke radio Ruud de Wild na verkiezingen terug op 3FM

Ruud de Wild na verkiezingen terug op 3FM

3FM dj Ruud de Wild zal na de verkiezingen van aanstaande woensdag weer terugkomen op de radio. Dat heeft zendercoördinator Paul van der Lugt vandaag bevestigd. ,,Het gaat beter met Ruud, maar de verkiezingsdag zal weer veel bij hem los maken. Hij is nu gewoon nog niet in staat een programma te maken op de frank en vrij-manier die hem normaal zo eigen is.”, aldus Van der Lugt. Het programma zal tot donderdag worden overgenomen door dj Edwin Diergaarde.
De redactie van het BNN-programma Ruuddewild.nl zit sinds vorige week woensdag thuis om de aanslag op Pim Fortuyn te verwerken. Deze werd vermoord nadat hij te gast was in het radioprogramma. Deze uitzending is na te luisteren op internet. Uur 1 staat hier en Uur 2 hier. In de streams is niet geknipt.
Ook op de maandag heropende website van het radioprogramma laat Ruud in een column weten deze week weer terug te komen. “We durven nog niet te zeggen wanneer we precies weer met goed fatsoen een radioprogramma kunnen maken, maar geloof ons als we zeggen dat we ook aan jou, als Ruuddewild.nl-luisteraar denken. Daarom zijn we ergens deze week weer ‘at your service'”, aldus Ruud de Wild op de website.
3FM heeft honderden steunbetuigingen ontvangen voor de redactie van Ruuddewild.nl ,,Het merendeel van de mailtjes die we nu krijgen is voor Ruud, Sander en Jeroen”, aldus een woordvoerder. ,,We kunnen jullie niet missen”, stelt een luisteraar. ,,Jullie moeten gewoon de boodschap van vrijheid van meningsuiting blijven uitdragen om dit soort idioten te stoppen. Radio biedt jullie die kans, is jullie wapen. Laat je alsjeblieft niet door één gek uit het veld slaan, we hebben jullie nodig.” Ook op het Radiofreak forum kwamen veel steunbetuigingen voor Ruud, Sander en Jeroen binnen.
Co-hosts Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte van Ruuddewild.nl waren gisteren al te horen op de radio. Sander presenteerde zijn programma ‘That’s Live’. Jeroen nam de presentatie van ‘Top of the pops’ op zich. Dit wordt normaal gepresenteerd door Ruud de Wild. Maar ook zij zullen pas donderdag terugkeren in Ruuddewild.nl.

Vorig artikelWederom dreigbrief bij RTV Oost
Volgend artikelToch een kleine politieke campagne bij Radio 1 en Radio 538