Home Landelijke radio Ruud de Wild: “Ik mis mijn eigen middagshow”

Ruud de Wild: “Ik mis mijn eigen middagshow”

Ruud de Wild

Ruud de Wild gaat ‘slimme radio maken voor iedereen’. Dat zei hij afgelopen week op NPO Radio 2, toen hij te gast was in het programma van Gijs Staverman. “Geen gebral of makkelijke grappen. Het is een levend programma, geen drukke kermis. Ik denk dat het lekker moet wegluisteren.”

De Wild nam eind april 2015 afscheid van Radio 538 en is vanaf 2 januari te horen met zijn nieuwe middagshow op Radio 2. “Ik heb anderhalf jaar in de auto kunnen zitten.Ik heb echt veel radio geluisterd, zonder proberen te oordelen. Uit de grond van m’n hart – het klinkt misschien een beetje gekkig – maar ik mis gewoon mijn eigen middagshow.”

De liefde voor radio kwam terug toen De Wild met zijn groep van No Limits Network de studio van Radio 2 binnenwandelde. “Zo’n mooie studio had ik nog nooit gezien. Toen dacht ik: daar wil ik zitten!”

De Wild is vanaf vanmiddag al op Radio 2 te horen. De komende week neemt hij de uren 16:00 tot 18:00 uur op zich in de Top 2000. “Ik heb al die jaren naar die lijst geluisterd. Nu ben ik er onderdeel van. Stiekem heb ik daar thuis wel heel stoer over gedaan.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2

Vorig artikelBart Arens trapt Top 2000 editie 2016 af
Volgend artikelOLON: van 275 lokale omroepen naar 77 streekomroepen