Home Landelijke radio Ruud de Wild exposeert voor het eerst in museum

Ruud de Wild exposeert voor het eerst in museum

Ruud de Wild gaat met zijn eigen schilderijen en een beschilderde Trabant het museum in. De eerste expositie van de Radio 538-dj is van 12 oktober tot en met 26 november te zien in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen en zal worden geopend door Frits Barend en Henk van Dorp.

De Trabant is onder andere beschilderd met samples van het U2-album ‘Achtung Baby’. Op dit in 1991 in Berlijn opgenomen album stond de Trabant destijds centraal. Dat deed de dj in opdracht van platenmaatschappij Universal Music. De ‘U2 Trabant’ is beschilderd ter ere van het verschijnen van de U2-dvd ‘Zoo tv live in Sydney’.

Naast de wagen voor de Ossies zijn ook Ruuds nieuwste werken te zien. Ruud de Wild is al vijftien jaar lang bezig met het maken van kunstwerken. De rode draad op zijn doeken zijn ‘samples’ van songteksten, omdat muziek zijn andere grote passie is. Zo hangt er ook een schildering van hem in de studio van Radio 3FM (zie foto). De tentoonstelling wordt later, op maandag 16 oktober officieel geopend. [RadioFreak / Planet]