Home Landelijke radio RTV Drenthe onderzoekt lekken van werknemers

RTV Drenthe onderzoekt lekken van werknemers

Bij RTV Drenthe is onrust ontstaan onder het personeel. Aanleiding is het besluit van directeur Rob Staal om het bedrijfsrecherchebureau Hoffmann uit Almere in te schakelen. Medewerkers van Hoffmann hebben gesprekken gevoerd met twee verslaggevers om te achterhalen wie informatie heeft gelekt over de crisis bij de regionale omroep naar Dagblad van het Noorden.

De betrokken redacteuren zijn geconfronteerd met nummers die zij met hun mobieltjes hebben gebeld. Ook kregen ze te horen dat de rechercheurs beschikken over opgenomen gesprekken met verslaggevers van de krant. Daarnaast is al hun e-mailverkeer gecheckt inclusief privé-mailtjes. De betrokken verslaggevers zijn woedend. Ze hebben het gevoel verdachte te zijn.

Staal en Jan van Driel, waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Drenthe, bevestigen dat Hoffmann onderzoek heeft gedaan. ”We hebben ermee ingestemd omdat we het volstrekt ongeoorloofd vinden dat geheime bedrijfsinformatie bij Dagblad van het Noorden belandt”, zegt Van Driel. De ondernemingsraad van RTV Drenthe betreurt het dat Staal het onderzoek niet heeft aangekondigd. ”Dat was wijzer geweest”, zegt voorzitter Serge Vinkenvleugel. [Dagblad van het Noorden]