Home Landelijke radio 13.000 handtekeningen tegen fillers onder nieuws en verkeer

13.000 handtekeningen tegen fillers onder nieuws en verkeer

Ruim 13.000 mensen hebben de petitie ‘Ik hoor je niet!’ van Stichting Hoormij en Holland Media Combinatie ondertekend. De petitie wordt gehouden om ‘verstorende achtergrondgeluiden’ onder het nieuws, de verkeersinformatie, het weer en gesprekken op de radio, af te schaffen.

“Miljoenen Nederlanders kunnen niet ongestoord naar het gesproken woord op radio en televisie luisteren vanwege de verstorende achtergrondgeluiden. Nieuws, filemeldingen, documentaires, gesprekken: steeds vaker wordt er een muziekje of jingle onder gemonteerd”, aldus Stichting Hoormij.

Volgens de stichting zijn de zogenoemde ‘fillers’ onder gesprekken, nieuws, weer en verkeer ‘zeer afleidend en storend voor de luisteraar’. “Wij roepen alle omroepen op om bij het maken van programma’s nadrukkelijker rekening te houden met de verstaanbaarheid van het gesproken woord”, aldus Hoormij.

De mogelijkheid om de petitie ‘Weg met de herrie op radio en televisie’ te tekenen, blijft open tot 19 april. Daarna worden de handtekeningen aangeboden aan de publieke en commerciële Nederlandse radiozenders.